EEN BEETJE GESCHIEDENIS

Over Sole Bistrobar

De bezieler, bedenker maar vooral de drijvende kracht achter Sole Bistrobar is Wendy Haenen. Geboren en getogen in Hasselt en met een succesvolle carrière van 20 jaar op de teller als supervisor van meerdere vestigingen in de fastfoodsector besloot zij haar verdere carrière een andere wending te geven.

In tijden waar men de mond vol heeft over mobiliteit, duurzaamheid, duurzame relaties, fair trading, gezonde voeding, zich goed voelen in zijn/haar vel; zouden deze théma’s onmiskenbaar deel moeten uitmaken van haar nieuw project.  Voeg daarbij nog eens haar uitgesproken liefde voor Italië, in het bijzonder de idyllische regio Toscane met haar prachtige zonnebloemvelden, aangelengd met een vleugje Aziatische toetsen en haar bewondering voor de onderwaterwereld en zal u niet te hoeven verbazen hoe Sole Bistrobar in Hasselt snel een feit is geworden.

KOM GERUST EENS LANGS

Neem even de tijd om rond te “snuiten” in onze zaak en er zal u het een en het ander gaan dagen.

Als u naar onze menukaart kijkt dan willen we graag overtuigen dat fair trading, gezond eten en duurzaam ondernemen bij ons geen holle begrippen zijn. Wij schreeuwen het niet van de daken, maar als u bvb. van onze koffie geniet, geniet dan dubbel, u drinkt nl. bio fairtrade koffie.

Tal van producten die gebruikt worden in de keuken dragen een duurzaamheids- of fairtrade label. Ook onze drankenkaart beschikt over een assortiment bio dranken. We pogen niet te zeggen dat alles bij Sole reeds 100% “bio, duurzaam of fairtrade” is, maar we werken eraan, samen met onze leveranciers.

ZIN IN HEERLIJKE GERECHTEN?
Neem gerust contact met ons op om een reservatie te maken.

EEN DROOM VERWEZENLIJK JE NIET ALTIJD ALLEEN

Inderdaad, een droom zoals Sole verwezenlijkt men niet alleen.  Om onze zaak tot een geslaagd en smaakvol succes te maken hadden en hebben we een team van geëngageerde mensen nodig.

Chef Ruben heeft vrijwel meteen het pad van Wendy gekruist en is dus ook vanaf het eerste moment betrokken bij het culinaire concept van Sole.  Als jonge, gepassioneerde chef is hij steeds op zoek naar een mogelijkheid om meer persoonlijkheid en ziel in zijn gerechten te kunnen en te mogen steken. Dit wordt u ongetwijfeld duidelijk als u zijn gerechten proeft.

Al snel kreeg Chef Ruben het gezelschap van een tweede jonge chef, chef Björn die dezelfde passies en waarden deelt.   Samen met een aantal gemotiveerde keukenmedewerkers geeft dit team iedere dag weer het beste van zichzelf in onze warme en koude keuken, en dat allemaal voor u.

Als Wendy niet zelf op de keukenvloer staat dan vindt u haar ongetwijfeld in de zaal.  Ze houdt van het contact met de klanten en is zeker het “zonnebloempje” in huis maar desalniettemin neemt ze zelf actief de lead in de bediening.

Samen met haar wingman in de bediening, de immer vriendelijke en snelle Marco, ja inderdaad, u raadt het goed, met Italiaanse roots, sturen zij een jonge ploeg van vriendelijk en enthousiaste zaalmedewerkers aan.

Al deze mensen, Het Sole-team, staat voor u klaar en heet u van harte welkom in Sole Bistrobar.